Vintage is in...Retro is hip

 

Maar wat is het verschil nou toch?!

Je hoort en leest bijna dagelijks over 'vintage interieurs' of 'retro stijl' en je staat er wellicht verder niet bij stil.

Boeien...toch?! 

Als iets er oud en heel tof uitziet, wordt het al gauw vintage genoemd. Veel mensen denken dat vintage en retro zo ongeveer hetzelfde betekenen.

Geen nood, hier komt het antwoord, je weet nooit waar het goed voor is!

Heel kort uitgelegd is 'retro' altijd een nieuw product wat geïnspireerd is op oude tijden en 'vintage' is een product wat minimaal 30 jaar oud is.

 

Zoals je op de foto kunt zien is de ene stoel uit 1962 -duidelijk meer dan 30 jaar oud- dus vintage en de andere stoel komt uit 2016 en zou je retro kunnen noemen omdat het een nieuw product is, maar het ontwerp komt uit vervlogen jaren. Beide stoelen zijn van dezelfde ontwerper, Martin Visser voor producent Spectrum.

 

Het is uiteraard heel persoonlijk wat je wilt en waar je van houdt. Wij vinden dat vintage producten meer bezieling hebben en karakter tonen! Een vintage designmeubel bijvoorbeeld houdt ook altijd zijn waarde als je er zuinig mee omspringt en is dus een goede investering.

 

Liefs,

Rob en Sophie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Write a comment

Comments: 0