De Bomen Door Het Bos...

We gaan naar Gustav. Het is twee en een half uur rijden. Tegenwoordig weten we vaak waar we terecht komen en wat te verwachten, want inmiddels hebben we een behoorlijk netwerk opgebouwd, maar Gustav is 'nieuw'.

Op de valreep stuurt Gustav ons nog een bericht met de mededeling dat we niet moeten schrikken van de rommel, want hij is aan het verbouwen.

Dit maakt ons nog nieuwsgieriger en zoals altijd speculeren we er onderweg op los. 

Op Google Maps (werkt ook prima in het buitenland!) ziet het kleine straatje met de bovenwoning er rustig en verlaten uit; drie groene deuren naast elkaar, een verwaarloost voortuintje met behoorlijk wat ongewenst kruid en een paar verkleurde gordijnen voor de bovenramen. 

We zijn er. Gustav staat bovenaan de trap en we mogen doorlopen. Rommel is een understatement, het lijkt alsof Gustav een soort verzameldrang heeft. De trap die ons naar boven leidt ligt vol met opgestapelde schalen, oude modelauto's, sneakers, magazines, opgerolde kleden, en ga zo maar door. We mogen door klauteren naar het eerste kamertje boven en kunnen precies twee meter naar binnen lopen voordat we tegen een muur lopen van opgestapelde tafeltjes, beelden, schilderijen, glaswerk, stoelen...Help!

Oké, een diepe ademhaling, knop om en de chaos scannen. We ontdekken het ene zeldzame object na het andere. Gustav is een kenner! Mijn oog trekt naar een vaas die ergens achterin op een tafeltje stoffig en vettig staat te zijn en Rob heeft een bijzondere lamp ontdekt. En daar dan...dáár staat ook een leuk beeld...oh, kijk herken je dit ontwerp? We lijken hongerige kinderen in een snoepwinkel! Met een aantal schatten onder onze armen geklemd en sterretjes in de ogen gaan we op weg naar huis.Tamelijk opgewonden met zoveel moois wat we in onze winkel kunnen uitstallen en waar de spullen zoveel beter tot hun recht komen! Op de foto is de vaas te zien die mijn aandacht trok. Een Lava vaas van maar liefst 70 cm hoog uit Duitsland, zeventiger jaren en handgemaakt. Mooi opgepoetst, klaar om bezichtigd en bewonderd te worden....Ohja, Gustav is inmiddels toegevoegd aan ons netwerk :)

Write a comment

Comments: 1
  • #1

    Desire (Monday, 02 July 2018 09:33)

    Wat leuk geschreven , een echt avontuur .. kan zo als roman ��