De eerste week...

We hebben besloten om donderdag 1 maart open te gaan en de 'shopwarming' zal op 3 maart plaatsvinden. De uitnodigingen zijn op tijd verstuurd, het logo is op de ramen geplaatst en na het sjouwen, prijzen, tellen, boren, ophangen en neerleggen is de rest van de winkel er ook klaar voor. Spannend....!

Donderdag zijn we er op tijd. Kan de deur van het slot? Oh ja, nog even checken hoe het pin-apparaat werkt. Hebben we voldoende inpakpapier en tasjes? Oké, volgens ons kunnen we nu echt van start....

We nemen een kopje koffie en kijken elkaar aan. We vinden het beide superspannend en hebben er al nachten niet van geslapen. Dit is het...! Hoe zou het zijn als we een eerste betalende klant krijgen? Hoe zijn de reacties? 

Nog niemand...We nemen nog een kopje koffie...We hebben de pech dat het sinds tijden niet zo koud is geweest, de gevoelstemperatuur is -8 graden en niemand gaat voor zijn lol winkelen.

Aan het eind van de dag hebben we één betalende klant gehad en lopen door de ijzige kou naar de bus om naar huis te gaan. We hebben in ieder geval het pin-apparaat een keer mogen gebruiken :)

De volgende dag is het net zo koud, misschien wel kouder, en we verwachten al dat het een vergelijkbare dag zal worden als de dag hiervoor.

Lampen ontstoken, koffieapparaat aan, muziekje erop en de computers opstarten. We beginnen ons werk met een kop koffie in de ene hand en de computermuis in de andere. Social media, design jacht, website...er is genoeg te doen 'achter de schermen'. Binnen niet al te lange tijd komt er een enthousiaste klant binnen, schaft zichzelf een paar nieuwe design-accessoires aan en een geweldig pre-owned stoeltje en eenmaal thuis plaats ze dit op social media. Het is duidelijk dat ze een aardige kennissen en/ of vriendenkring heeft want binnen no-time hebben we er tientallen volgers en fans bij! 

We geloven in ons concept, maar af en toe een bevestiging is echt wel fijn!

Zaterdag 3 maart hebben we de opening voor genodigden en met zoveel lieve mensen om ons heen kan deze dag niet meer stuk! 

Zondag mogen we alles laten bezinken en we merken nu hoe de afgelopen maanden van voorbereiden, klussen en van alles regelen best een impact hebben gehad.

De maandag, dinsdag en woensdag gaan we weer ouderwets op pad om mooie en bijzondere dingen in te kopen en donderdag gaat de deur weer open!

We merken dat veel mensen nieuwsgierig zijn en aangenaam verrast als ze onze spullen komen bekijken, maar daar blijft het bij. 

Vrijdag  zien we veel mensen terug komen en de eerste bordjes met 'gereserveerd' worden opgeplakt.....daarna volgen de bordjes met het magische woord 'verkocht'. Joepie!! Zowel het gebruikte design als de nieuwe accessoires én de wandafbeeldingen gaan naar nieuwe eigenaren! 

Jeetje......wat een week! 

 

We wensen iedereen een heerlijk weekend!

Rob en Sophie

 

 

 

Write a comment

Comments: 0