Omarm me...

Voordat we aanbellen gluren we voorzichtig door het raam naar binnen. Het pand lijkt niet bewoond en het bord van de makelaar met 'verkocht' staat in de voortuin. We zijn absoluut bij het juiste adres want door het ietwat smoezelige raam zien we het zitelement met hoog knuffelgehalte staan en lijkt te roepen " Kom me halen, dan sluit ik je in mijn armen!" We bellen aan en een vriendelijke dame doet de deur open. Ze verteld dat het niet haar woning is, maar dat ze waarneemt voor haar vriendin die in Frankrijk woont. Het is een adembenemend mooi authentiek pand met prachtige hoge plafonds, waanzinnige lichtinval van de zonnestralen die toegelaten worden door de hoge ramen en veel niveau verschillen en oude elementen. We kijken onze ogen uit! We zouden bijna vergeten waar we voor kwamen...maar daar staat ie...Een heerlijke onderuit gezakt zeldzaam ontwerp uit Frankrijk in zeer goede staat! De eigenaar is er altijd erg zuinig op geweest verteld de dame. Hij heeft de lobbes in de zeventiger jaren nieuw gekocht en vertroeteld alsof het een huisdier was. Het wordt dan ook belangrijk gevonden dat deze huisgenoot bij een echte liefhebber terecht komt. Wij verzekeren de dame dat dit zeker het geval gaat worden, want onze klanten zijn altijd oprechte liefhebbers van design.

Als we thuis aankomen wordt de nieuwe aanwinst naar binnen getild en ik kan niet langer wachten! Ik laat me in het dikke comfortabele zachte buffelleer zakken en sluit mijn ogen....Ik stel me een soft Jazz achtergrondmuziekje voor en een fijn glas Pino Grigio in de hand. Deze Lounge Chair heeft me in de armen gesloten en betoverd.

Ik denk dat het niet eenvoudig gaat worden om deze GVR ooit een keer los te moeten laten want ja, je kunt zéker verliefd worden op een meubelstuk...!

 

Lounge Chair Marsala uit 1969 van Ligne Roset by Michel Ducaroy

Write a comment

Comments: 0